Tálban sült kelbimbó Hozzávalók 4 személyre: 4 kisebb vöröshagyma 2 pár debreceni kolbász 70 dkg kelbimbó 2+2 evőkanál olaj 3 dkg liszt 2,5 dl húsleves (kockából) 1 dl tej 1 csipet reszelt szerecsendió Előkészítés: A hagymát meghámozzuk és a kolbásszal együtt karikákra vágjuk. Elkészítés: A kelbimbót sós vízben kb. 5 percig főzzük majd lecsepegtetjük. A hagymát 2 ek. olajban megpirítjuk és hozzáadjuk a kolbászt, a kelbimbót és tűzálló tálba töltjük. A sütőt 220 C-ra, gázsütő 2. fokozat előmelegítjük. A maradék olajat felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a lisztet. A húslevessel és a tejjel felöntjük és felforraljuk. Sóval, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük és a hagymás kolbászos kelbimbóra öntjük. A sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Jó étvágyat!